Wat zijn etalagebenen?
Als u loopt, hebben uw beenspieren meer zuurstof nodig dan wanneer u stilstaat. De slagaders vervoeren zuurstofrijk bloed. Bij etalagebenen (claudicatio intermittens) zijn de slagaders van het been door aderverkalking vernauwd. Hierdoor kunnen deze minder bloed aanvoeren en gaat er ook dus minder zuurstof naar de benen. Dit kan leiden tot pijnklachten.

Wat zijn de klachten en symptomen van etalagebenen?
Met etalagebenen heeft u vaak het gevoel dat uw benen pijnlijk, verkrampt en vermoeid aanvoelen wanneer u een stukje loopt. U kunt dit gevoel hebben als u normaal beweegt, maar u kunt de klachten ook pas voelen wanneer u op een hoger tempo beweegt. Als u al lang last heeft van etalagebenen kunt u koude voeten krijgen, omdat de vetlaag onder uw huid vermindert. Mensen met etalagebenen hebben soms ook verdikte teennagels. Bij een wondje op uw voet of aan uw been, zult u merken dat dit minder snel herstelt of zelfs gaat zweren.

Als u zich extra inspant, treden klachten eerder op omdat er dan meer zuurstof nodig is. Ook als het koud is buiten zult u hier eerder last van hebben, omdat uw bloedvaten door de kou samentrekken.

Wat kan de fysiotherapeut doen?
De fysiotherapeut helpt u om uw klachten te verminderen en zorgt dat de risico’s op adervernauwing beperkt blijven. Vaak bent u geneigd om minder of geforceerd te bewegen. U heeft het gevoel dat uw klachten afnemen, maar na tijdje voelt u ze weer en bovendien kost het veel energie. De fysiotherapeut helpt u om op de juiste manier in beweging te blijven. Met looptraining kunt uw coördinatie- en uithoudingsvermogen verbeteren.

De fysiotherapeut streeft ernaar dat u zelfstandig uw klachten onder controle kunt houden. Dit kan met behulp van een trainingsprogramma. Dit programma helpt u om zelfstandig te blijven bewegen en gezond te leven. De fysiotherapeut geeft u bewegingsadvies dat bij u past. Fysic Fysiotherapie & Training is aangesloten bij Claudicationet. Hierdoor worden de 37 behandelingen vanuit de basis verzekering vergoed

Bij Fysic Fysiotherapie & Trainingen zijn Rogier, Vivian en Thijs aangesloten bij Claudicationet waardoor de behandelingen vergoed worden vanuit uw basisverzekering.

 

Onze Claudicatio Fysiotherapeuten

Thijs Beekmans

Vivian van Buel - Aertse

Paul Wolfe

            

Thijs Beekmans:
thijs@fysic-fysiotherapie.nl
Aangesloten bij Chronisch Zorgnet
Werkzaam op locatie Eggestraat

Vivian van Buel - Aertse
vivian@fysic-fysiotherapie.nl
Aangesloten bij Chronisch Zorgnet
Werkzaam op locaties Ettensebaan, Chasseveld en Eggestraat

Paul Wolfe:
paul@fysic-fysiotherapie.nl
Aangesloten bij Chronisch Zorgnet
Werkzaam op locaties Eggestraat en Chasseveld

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 0765150777