Fysic Fysiotherapie biedt een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor cliënten die na een besmetting met het coronavirus langdurig klachten blijven ervaren. Het coronavirus kan een grote impact hebben op jouw conditie en kracht. Ook klachten als kortademigheid en benauwdheid kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Daarom is het van belang om na herstel van het virus snel te starten met de revalidatie, zodat wij jou kunnen helpen om jouw dagelijkse bezigheden weer te kunnen hervatten. Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart afgestemd op jouw mogelijkheden en doelen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben ervaring met het revalideren van longpatiënten, werken landelijk samen en volgen de laatste richtlijnen t.a.v. revalidatie na het coronavirus.

Fysiotherapie bij herstel na coronavirus (COVID-19)

Het is aan te raden om na een ziekenhuisopname zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als je niet in het ziekenhuis hebt gelegen maar een corona infectie thuis hebt doorgemaakt kan begeleiding door een fysiotherapeut nodig zijn, omdat jij langdurig inactief bent geweest en nog klachten als benauwdheid, kortademigheid, en/of conditie- en krachtverlies ervaart. Naast deze klachten kan je na een corona infectie de volgende klachten ervaren waar een fysiotherapeut je bij kan helpen:

  • Verminderde longcapaciteit;
  • Verminderde ademspierkracht;
  • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen;
  • Verminderd uithoudingsvermogen;
  • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten;
  • Algeheel gevoel van vermoeidheid;
  • Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (ADL).

 

De fysiotherapeut kan jou ondersteunen om te gaan met de gevolgen van het coronavirus. Samen ga jij aan de slag om jouw conditie en kracht weer te verbeteren, kracht op te bouwen en de vermoeidheid te verminderen. Dit zal stap voor stap gaan. Soms zal je een terugslag kunnen ervaren, bijvoorbeeld als je net iets te veel gedaan hebt. Dit hoort ook bij het revalidatieproces. Je fysiotherapeut helpt je dan weer op de juiste weg.

 

Vergoedingen fysiotherapie COVID revalidatie

We hebben een verwijzing voor fysiotherapie na COVID infectie van jouw specialist of huisarts nodig.
Vergoeding fysiotherapie: in 6 maanden 50 behandelingen
Verlenging mogelijk nogmaals 6 maanden 50 behandelingen, op advies van huisarts of specialist

 

Onze Specialisten in fysiotherapie na Covid 19:

Thijs Beekmans

Hubert Wawoe

Vivian van Buel - Aertse

             

Sophie van Gennep

Pieter Deijkers

Jaap van Aaken