Wanneer u een operatie heeft gehad aan uw knie, heup of schouder is het heel belangrijk op een verantwoorde manier te revalideren. Fysic Fysiotherapie & Training is hierin gespecialiseerd. We werken direct samen met orthopeden en specialisten van Medinova Kliniek Breda, Amphia Ziekenhuis (Breda en Oosterhout) en Bravis Ziekenhuis (Roosendaal) om een optimaal revalidatieprogramma voor u samen te stellen. Onze praktijken zijn uitgerust met moderne revalidatie  en trainingsapparatuur.

Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties zoals bijvoorbeeld een totale heupprothese, knieprothese, voorste kruisbandreconstructie, meniscusoperatie kijkoperatie / artroscopie. Orthopedische revalidatie is echter ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder of elleboog klachten).

Revalidatie zonder operatie

Het kan ook zo zijn dat u geen operatie heeft gehad, maar  dat een orthopedische chirurg u direct doorverwijst naar een fysiotherapeut voor revalidatie. Het gaat hier dan vaak om klachten aan spieren, botten of gewrichten.

Hoe verloopt het revalidatietraject?

De revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing  door een specialist. Wanneer u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode te starten.

Specifieke behandeldoelen

De revalidatie bij Fysic Fysiotherapie & Training gebeurt aan de hand van diverse behandelprotocollen. Samen met u stellen we uw specifieke behandeldoelen samen. Het behandelplan bestaat uit een trainingsprogramma en als het nodig is lokale behandelingen. Vooraf, tussentijds en na afloop van het traject doen we een aantal testen en metingen. De behandelprotocollen en apparatuur zorgen ervoor dat we goed kunnen nagaan of we de behandeldoelen bereiken. 

Het belangrijkste doel is om de kracht, mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Uiteindelijk moet het bot of gewricht (knie, heup, rug, schouder, enkel, elleboog) beter bewegen, u moet minder pijnklachten hebben en uw belastbaarheid moet vergroot zijn. Tijdens de revalidatie zorgen we voor het vergroten van uw conditie en spierkracht. Allebei belangrijke voorwaarden om goed te kunnen herstellen.

 Voorste kruisband reconstructie