Behandeling Claudicatio Intermittens in Basispakket

Gepubliceerd op: 01-06-2016

Behandeling voor etalagebenen komt in het basispakket. Minister Schippers stelt dat morgen voor in de Ministerraad.

Etalagebenen is een aandoening waarbij er pijn in de benen ontstaat als gevolg van aderverkalking. Ongeveer 30.000 mensen melden zich jaarlijks met deze klacht bij hun arts. 

In een recent rapport van het Zorginstituut werd vastgesteld dat fysiotherapie een effectieve behandeling is bij etalagebenen. Als dit volledig door de basisverzekering wordt vergoed, rekende het Zorginstituut uit, dan kan dat leiden tot een besparing op de zorgkosten van 21,5 miljoen. 

Politiek verslaggever Floor Bremer: "Minister Schippers lijkt hiermee het advies van het Zorginstituut dus te volgen. Dat levert op haar begroting een besparing op. Maar daarmee komt ze ook tegemoet aan de wens van zo'n 400.000  mensen in Nederland die lijden aan deze kwaal".  

Ook een aantal cosmetische behandelingen komt dus terug in het basispakket. Die waren in 2005 uit de basisverzekering gehaald omdat er te veel misbruik van werd gemaakt. Maar verzekeraars kregen sindsdien veel klachten. Zij verzochten Schippers daarom er iets aan te doen. Om welke behandelingen het precies gaat, maakt ze waarschijnlijk morgen bekend.

BRON: RTL Nieuws

Fysic Fysiotherapie & Training samen werken aan uw herstel