Blessures bij hockey

Hockey is een sport die fysiek veel vergt van ons lichaam. De trainingen en de wedstrijden zijn intensief. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten, die we snel herkend en verholpen willen zien. Hockey is een blessuregevoelige sport. Niet alleen door het vele draaien en wenden, maar ook door bijvoorbeeld het contact met de tegenstander of de stick. 

 

Sportfysiotherapie verbetert prestaties en voorkomt blessures

Sportfysiotherapie voor hockeyers is vooral bedoeld voor mensen die hockey door een blessure niet meer kunnen uitoefenen. Vaak gaat het om acute sportgerelateerde hockey klachten. Binnen de sportfysiotherapie staat centraal dat de sporter zo snel mogelijk, maar op een verantwoorde wijze,  de hockeysport weer te kunnen hervatten. De sportfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de motoriek bij hockeyers en richt zich tevens op aspecten zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Sportfysiotherapeut helpt revalideren

Bij sportfysiotherapie onderzoekt de sportfysiotherapeut je klacht en stelt een diagnose vast. In overleg stelt de sportfysiotherapeut een behandel- of revalidatieplan op. De klachten worden in een groter perspectief bekeken dan alleen daar waar de pijn zit. Er wordt gekeken naar de hele beweegketen. Doordat bij sportfysiotherapie niet alleen het gevolg, maar ook de oorzaak wordt aanpakt, is er een grotere kans op genezing. Ook verkleint de sportfysiotherapeut hiermee de kans op terugkeer van de klachten.

Sportfysiotherapie op het veld

De sportfysiotherapie sluit aan bij de specifieke sport waarin je actief bent. Onze 4 praktijklocaties in Breda en Roosendaal zijn speciaal ingericht voor sportfysiotherapie. Wij kunnen sporters uit alle takken van sport optimaal van dienst zijn. Er bestaat de mogelijkheid om samen met de sportfysiotherapeut de sportfysiotherapie op het veld uit te oefenen  Onze sportfysiotherapeuten hebben veel ervaring met sportfysiotherapie voor hockeyers.

Tevens geven onze sportfysiotherapeuten gerichte adviezen wanneer het gaat om het verbeteren van je prestaties en het voorkomen van blessures. De sportfysiotherapeut kan bijvoorbeeld overleggen met trainers, coaches en verzorgers. Indien nodig kan de sportfysiotherapeut doorverwijzen naar een van onze samenwerkingspartners, zoals het Medinova en Amphia Ziekenhuis Breda. De sportfysiotherapeut doet er alles aan om je zo snel mogelijk weer fit te krijgen!