Wat is manuele therapie? 

Manuele therapie is een verdiepende specialisatie binnen de fysiotherapie, gericht op het bewegingsapparaat. Wanneer ergens in dit apparaat een verstoring ontstaat kunnen niet alleen (sport)blessures voorkomen, maar ook problemen in het dagelijkse leven of werk. De verstoringen kunnen ontstaan door een verkeerde belasting van het lichaam, bijvoorbeeld een verkeerde houding of zware activiteiten. Een manueeltherapeut grijpt in op deze verstoringen, zodat u weer klachtenvrij kunt functioneren. Wij bieden manuele therapie in Breda aan, samen bespreken we de klachten en maken we een behandelplan.

 

 

Wanneer naar een manueeltherapeut?

Een manueeltherapeut gaat een stapje verder door naar de oorzaak van de klachten te zoeken en neemt het totaalbeeld van de patiënt in beschouwing. Vervolgens kan hier advies en/of therapie voor worden geboden. De manueeltherapeut kan u helpen bij een grote diversiteit aan klachten. Voorbeelden van klachten die een manueeltherapeut kan behandelen:
 • Hoofdpijn en/of nekklachten, al dan niet in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de nek
 • Nekklachten, al dan niet met uitstraling naar de schouders en/of armen
 • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
 • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en/of borstpijn
 • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
 • Schouderklachten
 • Elleboogklachten
 • Polsklachten
 • Heupklachten
 • Knieklachten
 • Enkelklachten

 

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Wanneer u voor het eerst een afspraak heeft bij één van onze manueeltherapeuten, vindt er een vraaggesprek plaats. Als de therapeut denkt dat u bij haar op het juiste adres bent, zal een lichamelijk onderzoek uitgevoerd worden. Het lichamelijk onderzoek bestaat uit het beoordelen van houding en bewegingen en het onderzoeken van gewrichten. Aan de hand van de bevindingen uit dit onderzoek en uw hulpvraag stelt de therapeut een behandelplan op. De behandeling door een manueeltherapeut is afhankelijk van de gevonden oorzaken van uw klachten en/of beperkingen. Een behandeltraject bestaat voornamelijk uit een combinatie van informeren, adviseren, het passief bewegen van gewrichten om verstoringen op te heffen en oefentherapie.

 


Voor wie is manuele therapie geschikt?

In principe is manuele therapie voor iedereen geschikt. Manueeltherapeuten behandelen (top)sporters tot werknemers achter bureau. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts. Manuele therapie wordt vergoed indien u een aanvullende verzekering heeft. Indien u niet aanvullend verzekerd bent, kunt u bij uw therapeut terecht voor vragen naar de kosten.

Afspraak maken voor manuele therapie in Breda

Heeft u klachten die u wilt laten beoordelen en/of behandelen door onze deskundige manueeltherapeut? Plan dan meteen een afspraak in via onze online Afspraken-app. Hiervoor heeft u geen verwijzing van uw specialist of huisarts nodig. Voor vragen of meer informatie over manuele therapie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Fysic Fysiotherapie. Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 076-5150777, via whatsapp of per mail via info@fysic-fysiotherapie.nl of direct per mail via onze manueeltherapeut. 


Onze manueeltherapeut       

 

 

kim@fysic-fysiotherapie.nl

MSc manueel therapeute & MSc revalidatiewetenschapper (diploma Vrije Universiteit van Brussel)