Fysiotherapie bij rugklachten

Heeft u last van rugpijn zoals bijvoorbeeld een hernia, spit? Een deskundige fysiotherapeut van Fysic Fysiotherapie Breda geeft u advies en tips en gaat samen met u aan de slag om ervoor te zorgen dat uw rugklachten tot het verleden behoren!

Het verhelpen en voorkomen van rugklachten met fysiotherapie

Veel Nederlanders krijgen in hun leven één keer of geregeld te maken met lage rugpijn. Als u last heeft van rugklachten, bent u dus zeker niet de enige. Rugklachten worden onderverdeeld in chronische en acute klachten. Duren de klachten korter dan zes weken, dan spreekt men van acute rugklachten. Houden uw rugklachten langer dan drie maanden aan, dan hebben we het over chronische rugklachten. Er wordt vaak gedacht dat er bij chronische rugklachten niets meer kan worden gedaan, maar fysiotherapie bij chronische rugklachten kan ook vaak succesvol zijn.

Er zijn allerlei verschillende oorzaken voor deze rugklachten, zo kunnen bijvoorbeeld een slechte houding, zwaar werk doen, overgewicht, lange lichaamslengte, een matige conditie, roken en stress leiden tot rugpijn. 

Een behandelplan voor fysiotherapie bij rugklachten opstellen

Wanneer u besluit een afspraak te maken voor fysiotherapie voor de rug in Breda, zullen we eerst uw klacht(en) beoordelen. Wanneer u doorverwezen bent door een orthopedische chirurg of specialist, zullen we naar aanleiding van uw dossier een behandelplan opstellen.

Bij een behandelplan voor rugklachten brengen we uw problemen in kaart en stellen we specifieke behandeldoelen op. Het behandelplan bestaat uit een trainingsprogramma en, als het nodig is, lokale behandelingen. Vooraf, tussentijds en na afloop van het traject doen we een aantal testen en metingen. Zo kunnen we goed kunnen nagaan of we de behandeldoelen bereiken. 

Het belangrijkste doel van fysiotherapie bij rugklachten is om rugpijn te verminderen en uw kracht, mobiliteit en flexibiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. We zorgen er tevens voor dat uw conditie en spierkracht vergroot wordt zodat u optimaal zult herstellen. Zorgen dat u als klant weer klachtenvrij kunt functioneren, is ons belangrijkste doel!

Over Fysic Fysiotherapie Breda

Fysic Fysiotherapie heeft meerdere vestigingen in de regio Breda en de beschikking over een team deskundige fysiotherapeuten, elk met zijn of haar eigen specialisaties en expertisegebieden. We houden onze kennis en kunde altijd up to date door cursussen te volgen en opgedane kennis met elkaar te delen. De patiënt staat bij ons altijd centraal en wij wilden dat iedereen zich bij ons op zijn of haar gemak voelt en tevreden naar buiten gaat. Heeft u dus vragen, feedback of tips? Wij horen het graag! 

Afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten?

Wilt u graag een afspraak maken voor fysiotherapie voor rug- en/of andere klachten in Breda? Dat kan heel makkelijk online via onze Afspraken-app. Heeft u nog vragen of maakt u liever op een andere manier een afspraak? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.