Heeft u last van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, last van uw nek en/of schouders, of pijn aan uw boven- of onderrug? Dan kan een manueel therapeut u wellicht verder helpen! Deze vorm van fysiotherapie heeft als doel uw gewrichten beter te laten functioneren en uw lichaamshouding en beweeglijkheid te verbeteren. Benieuwd hoe manuele therapie in zijn werk gaat en wat de therapeuten van Fysic Fysiotherapie Breda voor u kunnen betekenen? Wij leggen het u graag uit! 

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een verdiepende specialisatie binnen de fysiotherapie die wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Het lichaam wordt bij deze therapie als één geheel gezien en er wordt vanuit gegaan dat klachten kunnen ontstaan door verkeerde belasting van het lichaam zoals een slechte houding of te zwaar tillen. Een manueel therapeut maakt gebruik van zijn handen om ontstekingen, spierspanning en gewrichtsstijfheid te verminderen. Dit doet hij onder andere door middel van massage, mobilisatie en manipulatie. Het spreekt voor zich dat elke techniek afgestemd wordt op de specifieke behoeften van de patiënt. 

Bij welke klachten kan een manueel therapeut u helpen?

Een manueel therapeut kan u helpen bij een grote diversiteit aan klachten. Er wordt altijd gekeken naar het totaalbeeld en gezocht naar de oorzaak van de ongemakken van de patiënt zodat er een zo goed mogelijk behandelplan opgesteld kan worden.

Een paar voorbeelden van klachten waarbij manuele therapie kan helpen:

  • hoofdpijn
  • nekklachten
  • hoge en lage rugpijn
  • schouderklachten
  • pijnlijke polsen, heupen of knieën 
  • elleboogklachten
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek

Heeft u last van andere klachten en bent u benieuwd of een manueel therapeut u hiermee kan helpen? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen! Wij voorzien u graag van eerlijk en deskundig advies. 

Voor wie is manuele therapie geschikt?

In principe is deze vorm van fysiotherapie geschikt voor iedereen die kampt met lichamelijke klachten, of die persoon nu topsporter is of meerdere uren per dag achter zijn bureau zit. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts. 

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Tijdens de eerste afspraak met één van onze manueel therapeuten wordt u gevraagd een aantal vragen te beantwoorden. Indien de therapeut denkt dat hij u kan helpen bij uw klachten, zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Hierbij wordt gekeken naar uw houding en bewegingen en uw gewrichten worden onderzocht. Aan de hand van de bevindingen van dit onderzoek en de door u beschreven klachten, stelt de therapeut vervolgens een behandelplan op. Een behandeltraject bestaat voornamelijk uit een combinatie van informatie, advies, het passief bewegen van gewrichten om verstoringen op te heffen en oefentherapie. 

Wordt manuele therapie vergoed?

Indien u een aanvullende verzekering heeft, is de kans groot dat manuele therapie door uw verzekeraar vergoed wordt. Wij raden u aan om altijd de voorwaardes van uw verzekering na te lezen. Mocht u daarna nog vragen hebben, dan helpen onze therapeuten u graag verder. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent, gelden de standaard tarieven. Uiteraard beantwoorden onze therapeuten ook dan graag uw vragen over de kosten van het behandeltraject. 

Over Fysic Fysiotherapie Breda

Fysic Fysiotherapie heeft meerdere vestigingen in de regio Breda en de beschikking over een klein team deskundige manueel therapeuten. We houden onze kennis en kunde altijd up to date door cursussen te volgen en opgedane kennis met elkaar te delen. De patiënt staat bij ons altijd centraal en wij wilden dat iedereen zich bij ons op zijn of haar gemak voelt en tevreden naar buiten gaat. Heeft u dus vragen, feedback of tips? Wij horen het graag! 

Een afspraak maken 

Wilt u graag een afspraak maken voor manuele therapie in Breda? Dat kan heel makkelijk online via onze Afspraken-app. Heeft u nog vragen of maakt u liever op een andere manier een afspraak? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.