Sportfysiotherapie Breda

Heeft u een blessure opgelopen of belemmeren andere fysieke klachten u uw favoriete sport naar behoren uit te voeren? Een deskundige sportfysiotherapeut van Fysic Fysiotherapie Breda geeft u advies en tips en gaat samen met u aan de slag om ervoor te zorgen dat u zich weer topfit voelt!

Het verhelpen en voorkomen van blessures en fysieke klachten

Vaak denken mensen dat men bij sportfysiotherapie alleen (top-)sporters begeleidt, maar niets is minder waar. Of u nu top- of amateursporter bent, graag een stukje gaat fietsen of af en toe een balletje trapt met vrienden: iedereen die last heeft van een blessure en/of fysieke klachten en graag een sport beoefent, wil beoefenen of gewoon lekker soepel wil kunnen bewegen, kan bij een sportherapeut terecht.

 

Sportfysiotherapie bij revalidatie

Wanneer u een blessure heeft of geopereerd bent aan bijvoorbeeld uw knie, heup of schouder, is het heel belangrijk om op een verantwoorde manier te revalideren voordat u weer gaat sporten. Wij van Fysic Sportfysiotherapie Breda zijn gespecialiseerd in revalidatie fysiotherapie en werken direct samen met orthopeden en specialisten van het Amphia Ziekenhuis om een optimaal revalidatieprogramma voor u samen te stellen. Onze vestigingen in Breda zijn uitgerust met de modernste revalidatie- en trainingsapparatuur waarmee we werken aan uw conditie en spierkracht. Onze sportfysiotherapeuten stippelen voor u een speciaal, sportgericht behandelingsplan uit en doen er alles aan om u zo snel mogelijk weer op het juiste niveau te krijgen zodat u hopelijk binnen no time weer op het sportveld of in de fitness staat!

 

Hoe gaat een afspraak bij een sportfysiotherapeut in zijn werk?

Wanneer u besluit een afspraak te maken voor sportfysiotherapie, zullen we eerst elke klacht afzonderlijk beoordelen. Wanneer u doorverwezen bent door een orthopedische chirurg of specialist, zullen we naar aanleiding van uw dossier een behandelplan opstellen.

Bij een sportfysiotherapie behandelplan brengen we uw problemen in kaart en stellen we specifieke behandeldoelen op. Het behandelplan bestaat uit een trainingsprogramma en, als het nodig is, lokale behandelingen. Vooraf, tussentijds en na afloop van het traject doen we een aantal testen en metingen. Zo kunnen we goed kunnen nagaan of we de behandeldoelen bereiken. 

Het belangrijkste doel van sportfysiotherapie is om kracht, mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Uiteindelijk moet het bot, gewricht of de spier beter bewegen, moet u minder pijnklachten hebben en uw belastbaarheid vergroot zijn. We zorgen er tevens voor dat uw conditie en spierkracht vergroot wordt zodat u optimaal zult herstellen. Zorgen dat u als klant weer klachtenvrij kunt functioneren, staat bij ons altijd op één!

Sportfysiotherapie voor topsporters

Uiteraard kunt u als topsporter bij ons terecht met uw blessures of fysieke klachten maar ook als u hier geen last van heeft, kan sportfysiotherapie u helpen uw prestaties aanzienlijk te verbeteren. Een sportfysiotherapeut van Fysic Fysiotherapie Breda denkt met u mee over uw wensen als topsporter en stelt samen met u professionele trainingsprogramma’s op waarmee u krachtiger en sneller kunt worden. Om te zorgen dat dit programma precies aansluit bij uw kunnen en wensen, doen we verschillende inspanningsmetingen voor kracht, conditie en snelheid. 

Onze sportfysiotherapeuten hebben ruime ervaring in de topsport. Zo gingen wij samenwerkingen aan met onder andere NAC Breda, voetbalclub Baronie en de KNVB. Ook in andere sportdisciplines zoals wielrennen, handbal, schaatsen, hockey en atletiek hielpen wij al menig topsporter betere prestaties te leveren. 

Over Fysic Fysiotherapie Breda

Fysic Fysiotherapie heeft meerdere vestigingen in de regio Breda en de beschikking over een team deskundige fysiotherapeuten, elk met zijn of haar eigen specialisaties en expertisegebieden. We houden onze kennis en kunde altijd up to date door cursussen te volgen en opgedane kennis met elkaar te delen. De patiënt staat bij ons altijd centraal en wij wilden dat iedereen zich bij ons op zijn of haar gemak voelt en tevreden naar buiten gaat. Heeft u dus vragen, feedback of tips? Wij horen het graag! 

Afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten?

Wilt u graag een afspraak maken voor sportfysiotherapie in Breda? Dat kan heel makkelijk online via onze Afspraken-app. Heeft u nog vragen of maakt u liever op een andere manier een afspraak? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

 

Meer interessante links:

Sportrevalidatie BredaSportfysiotherapie Breda | Fysio Breda Ginneken | fysiotherapie breda centrum | fysio breda centrum | fysio breda zuid

sport fysiotherapie breda | sportfysiotherapeut breda | Fysiotherapie Donken RoosendaalFysiotherapie RoosendaalFysiotherapeut Dijken Roosendaal