Bent u wel eens benauwd als u zich inspant? Vermijdt u soms inspanningen om hoestbuien te voorkomen? Dat is jammer, want juist als u chronische bronchitis of longemfyseem heeft (COPD), dan is het beter om te bewegen. Dit voorkomt dat uw klachten verergeren. Bij ons kunt u onder begeleiding van een in COPD gespecialiseerde fysiotherapeut op verantwoorde wijze een oefenprogramma volgen om de gevolgen van COPD op te vangen en tegen te gaan. 

Wat is COPD?(Chronic Obstructive Pulmonary Disease)  
COPD is een verzamelnaam van chronische bronchitis en longemfyseem. In beide gevallen kunnen de longen niet voldoende zuurstof in het bloed laten opnemen. Het lichaam trainen en in conditie houden is voor deze mensen altijd erg lastig vanwege dit tekort. 

Hoe ziet COPD training eruit?
Bij Fysic kunt u terecht voor gespecialiseerde COPD training. Aan de hand van de problematiek wordt bekeken of u één of twee keer per week komt trainen. Middels een speciaal oefenprogramma, waarin u ook uitgebreid wordt getest, wordt uw conditie op peil gehouden en in sommige gevallen kan er door de COPD training zelfs nog een verbetering tot stand komen. Er zal gebruik gemaakt worden van een combinatie van het trainen van de conditie en het trainen van kracht.

Vergoedingen fysiotherapie bij COPD

De mate waarin oefentherapie bij COPD zal worden vergoed via de zorgverzekering, hangt af van de ziektelast (stroomschema). De ziektelast is onderverdeeld in vier groepen. Deze groepen hebben in het startjaar van de behandeling recht op:

  • Groep A: maximaal 5 sessies
  • Groep B1: maximaal 27 sessies
  • Groep B2, C en D: maximaal 70 sessies

Na het eerste jaar wordt het maximum aantal aangepast aan de hand van hoeveel onderhoudsbehandelingen er nodig zijn. De maximumaantallen zijn dan lager:

  • Groep A: 0 sessies
  • Groep B1: 3 sessies
  • Groep B2, C en D: 52 sessies

 

Onze geregistreerde Longfysiotherapeuten:

Thijs Beekmans

Vivian van Buel - Aertse

Jaap van Aaken

Thijs Beekmans:
thijs@fysic-fysiotherapie.nl
Aanwezig op locaties Eggestraat

Vivian van Buel - Aertse
vivian@fysic-fysiotherapie.nl
Aanwezig op locaties Chasseveld, Eggestraat en Ettensebaan

Jaap van Aaken
jaap@fysic-fysiotherapie.nl
Aanwezig op locaites Chasseveld, Teteringsedijk en Eggestraat

 

Voor meer informatie: 076 515 0 777