Over elleboogklachten 

De meest voorkomende elleboogklacht is toch wel de tenniselleboog. Bij een tenniselleboog is er sprake van irritatie van de pezen van onderarmspieren die aanhechten op de elleboog. U heeft dan klachten aan de buitenkant van uw elleboog. Naast een tenniselleboog zien we ook regelmatig elleboogklachten na een botbreuk, of wanneer u bijvoorbeeld gips heeft gehad voor uw bovenarm. Elleboogklachten kunnen pijn en stijfheid geven, en ervoor zorgen dat u moeite heeft met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, werk en/of sport. De oorzaak voor elleboogklachten is vaak overbelasting of een trauma door een val. Ook kunnen elleboogklachten ontstaan vanuit de nekregio. Vaak is dit in combinatie met nekklachten en/of verdere uitstraling richting de arm.

Klachten aan de elleboog kunnen flinke impact hebben op het dagelijks leven, daarom is het erg belangrijk om deze klachten snel aan te pakken. Onze fysiotherapeuten kunnen u hierbij helpen.

U kunt bij ons terecht met al uw elleboogklachten, o.a. bij botbreuken aan de onderarm of elleboog, slijmbeursontsteking, artrose, overbelastingsklachten van de onderarmspieren (tenniselleboog / golferselleboog), herstel na elleboogoperatie, na elleboogtrauma, nadat u met uw elleboog in het gips heeft gezeten, etc. 

 

Hoe ziet een behandeltraject voor elleboogklachten eruit? 

Een behandeltraject is per persoon verschillend. We zullen altijd kijken welk behandeltraject het beste aansluit bij uw specifieke situatie en bij uw specifieke klachten. In grote lijnen ziet een behandeltraject bij Fysic Fysiotherapie bij elleboogklachten er zo uit:

Intake & onderzoek

 • Ontvangst & basisgegevens checken
 • Uitsluiten rode vlaggen 
 • Intake & lichamelijk onderzoek
 • Bespreken bevindingen lichamelijk onderzoek & conclusie 

 

Behandelplan

 • Bespreken behandelplan
 • Informatie & advies met betrekking tot uw elleboogklachten

 

Behandeltraject

 • Lokaal behandelen
 • Oefentherapie op locatie
 • Oefeningen voor thuis (via een app)
 • Adviezen m.b.t. houding en beweging

 

Afsluiting traject

 • Uw behandeltraject wordt afgesloten wanneer u klachtenvrij bent OF wanneer uw fysio u doorstuurt
 • Na het traject heeft u tot een jaar toegang tot de online oefeningen
 • Uw fysio blijft per mail bereikbaar voor vragen

 

Behandelvormen bij elleboogklachten

Bij elleboogklachten maken we gebruik van diverse behandelvormen. Vaak is het een combinatie van deze verschillende behandelingen bij elkaar waardoor u uiteindelijk weer klachtenvrij kunt functioneren. Behandelvormen die kunnen worden toegepast zijn oefentherapie gericht op verbeteren van spierkracht en stabiliteit, mobilisaties, spiertechnieken, medical taping, dry needling van de onderarm en adviezen m.b.t. houding en beweging. U krijgt vaak oefeningen mee voor thuis, zodat het behandelproces vlotter verloopt doordat u ook thuis in beweging blijft. De oefeningen krijgt u per mail toegestuurd, die u kunt downloaden in een app (Physitrack).

Bij Fysic werken we veel samen. We hebben verschillende fysiotherapeuten met een diversiteit aan specialisaties, en verwijzen u altijd naar de juiste persoon. We willen de beste zorg voor u, zodat u weer snel klachtenvrij kunt functioneren. 

 

Onze specialisaties bij elleboogklachten

 

 

 

Afspraak maken bij Fysic Fysiotherapie voor uw elleboogklachten

Heeft u klachten aan uw elleboog die u wilt laten beoordelen en/of behandelen door onze deskundige fysiotherapeuten? Plan dan meteen een afspraak in via onze online Afspraken-app. Hiervoor heeft u geen verwijzing van uw specialist of huisarts nodig. Voor vragen of meer informatie over fysiotherapie bij elleboogklachten kunt u vrijblijvend contact opnemen met Fysic Fysiotherapie. Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 076-5150777, via whatsapp of per mail via info@fysic-fysiotherapie.nl.

 

Bij welke fysiotherapeut kunt u terecht voor elleboogklachten?

U kunt met elleboogklachten terecht bij al onze fysiotherapeuten. Heeft u complexe klachten en/of een operatie of trauma gehad aan uw elleboog, dan kunt u het beste een afspraak maken bij onze fysiotherapeut met expertise elleboog. 

 

Fysiotherapeut met expertise elleboog

 

 

paul@fysic-fysiotherapie.nl

Algemeen fysiotherapeut | Hand- en polsfysiotherapeut

Werkzaam op locatie Eggestraat & Chasseveld