Wat is sportfysiotherapie / sportspecifieke revalidatie? 

Heb je last van een blessure, is er een trauma geweest of ben je geopereerd na het oplopen van een blessure, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer je sport kunnen uitvoeren. Sportfysiotherapie en sportspecifieke revalidatie zorgen ervoor dat je op een juiste en gerichte manier weer terug kan keren in jouw sport. Er wordt vooral gekeken naar welke bewegingen en handelingen jij nodig hebt om jouw sport te kunnen uitoefenen. Op basis daarvan maken onze fysiotherapeuten een bij jou passend revalidatieprogramma. Een sportfysiotherapeut heeft een aanvullende opleiding in de sportfysiotherapie gevolgd. Een fysiotherapeut die sportspecifieke revalidatie toepast heeft ervaring met revalidatie van sporters, en volgt regelmatig cursussen om up to date te blijven op het gebied van sport en revalidatie. 

 

 

Wanneer sportfysiotherapie / sportspecifieke revalidatie?

Onze fysiotherapeuten hebben allen zo hun eigen interesses, ervaringen en specialisaties in een diversiteit aan sporten. Van voetballen, handballen, basketballen, hockey, tennis, hardlopen, tot snowboarden en skiën. Voor alle sportblessures kan jij terecht bij onze fysiotherapeuten. Zij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk sporten voor jou kan zijn en welke impact een blessure op jou kan hebben. Ze zullen er dan ook alles aan doen om je zo snel mogelijk, en vooral op een goede manier, weer op het juiste niveau te krijgen.

 

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Dit is dus voor iedere sporter en voor iedere klacht weer anders. Eerst zal door middel van vragen en lichamelijke testen een (mogelijke) diagnose gesteld worden. Soms is er niet direct een diagnose, en zal er behandeld worden op basis van de gevonden beperkingen in het lichamelijk onderzoek. Daarna wordt bepaald of je bij de juiste therapeut in behandeling bent. Soms zal je doorverwezen worden naar een collega fysiotherapeut, die mogelijk meer ervaring en/of kennis/kunde heeft m.b.t. jouw klacht. Op locatie Chasseveld wordt ook regelmatig (bij lekker weer) buiten getraind op een grasveld in de buurt. Voor veldsporters komt dit dan ook al iets dichterbij hun sportsituatie.

 

 

Aan het einde van het behandeltraject zullen we door middel van een aantal testen inschatten of jij er klaar voor bent om jouw sport te hervatten. Meestal gaat deze sporthervatting stapsgewijs onder begeleiding (op afstand) van je fysiotherapeut. Onze fysiotherapeuten zijn ook in deze periode nog betrokken en bereikbaar bij vragen. Zo zorgen we ervoor dat we onze patiënten volledig begeleiden tot aan het moment dat zij echt weer hun sport hervat hebben.

 

Afspraak maken voor sportfysiotherapie / sportspecifieke revalidatie in Breda

Heeft u klachten die u wilt laten beoordelen en/of behandelen door onze deskundige sportfysiotherapeuten en/of sportspecifieke revalidatie specialisten? Plan dan meteen een afspraak in via onze online Afspraken-app. Hiervoor heeft u geen verwijzing van uw specialist of huisarts nodig. Voor vragen of meer informatie over sportfysiotherapie of sportspecifieke revalidatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Fysic Fysiotherapie. Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 076-5150777, via whatsapp of per mail via info@fysic-fysiotherapie.nl of direct per mail via onze sportspecialisten. 

Bent u lid van de Basic Fit dan kunt u ook altijd binnenlopen op ons gratis sportspreekuur. Voor meer informatie klikt u hier

 

Onze sportfysiotherapeuten / specialisten

Onze register sportfysiotherapeut

 

 

jaap@fysic-fysiotherapie.nl

Gespecialiseerd in schouder, enkel, knie en heup

 

Onze specialisten in sportrevalidatie

 

 

kim@fysic-fysiotherapie.nl

Gespecialiseerd in enkel, knie en lies

 

hubert@fysic-fysiotherapie.nl

Gespecialiseerd in knie, lies en heup

 

 

paul@fysic-fysiotherapie.nl

Gespecialiseerd in pols/hand en schouder