Over knieklachten 

Knieklachten ontstaan meestal door acute trauma's tijdens het sporten of door overbelasting. U kunt pijnklachten en beperkingen ervaren tijdens sporten, werk of dagelijkse bezigheden zoals lopen, fietsen, traplopen, etc. De pijn kan zich bevinden aan de achterkant, binnenkant en buitenkant van de knie, of rondom uw knieschijf. Ook kunt u pijnklachten hebben aan uw bovenbeen.

Knieklachten komen op elke leeftijd voor. Bij kinderen is er vaak sprake van Osgood Schlatter, een irritatie bij de aanhechting van de kniepees. Bij sporters zien we overbelastingen aan de spieren of pezen, of bandletsel na trauma, zoals een voorstekruisband- of meniscusscheur. Bij ouderen is er meestal sprake van slijtage klachten. 

Het is bij knieklachten verstandig om een goede balans te krijgen tussen de belasting op de knie en de belastbaarheid van de knie. Gedoseerd bewegen is bij veel knieklachten een bewezen effectieve behandeling. Allereerst is het belangrijk om tot een goede diagnose te komen. Onze fysiotherapeuten kunnen u hierbij helpen. U kunt bij ons terecht met al uw knieklachten, o.a. bij botbreuken, slijmbeursontsteking, artrose, calcificaties, instabiliteit van de knieschijf, Osgood Schlatter, overbelastingsklachten van de bovenbeen-/onderbeenspieren, pijnklachten rondom de knieschijf, spierscheuren, bandletsels na knietrauma, herstel na knieoperatie, etc. 

 

Hoe ziet een behandeltraject voor knieklachten eruit? 

Een behandeltraject is per persoon verschillend. We zullen altijd kijken welk behandeltraject het beste aansluit bij uw specifieke situatie en bij uw specifieke klachten. In grote lijnen ziet een behandeltraject bij Fysic Fysiotherapie bij knieklachten er zo uit:

Intake & onderzoek

 • Ontvangst & basisgegevens checken
 • Uitsluiten rode vlaggen 
 • Intake & lichamelijk onderzoek
 • Bespreken bevindingen lichamelijk onderzoek & conclusie 

 

Behandelplan

 • Bespreken behandelplan
 • Informatie & advies met betrekking tot uw knieklachten

 

Behandeltraject

 • Lokaal behandelen
 • Oefentherapie op locatie
 • Oefeningen voor thuis (via een app)
 • Adviezen m.b.t. houding en beweging

 

Afsluiting traject

 • Uw behandeltraject wordt afgesloten wanneer u klachtenvrij bent OF wanneer uw fysio u doorstuurt
 • Na het traject heeft u tot een jaar toegang tot de online oefeningen
 • Uw fysio blijft per mail bereikbaar voor vragen

 

Behandelvormen bij knieklachten

Bij knieklachten maken we gebruik van diverse behandelvormen. Vaak is het een combinatie van deze verschillende behandelingen bij elkaar waardoor u uiteindelijk weer klachtenvrij kunt functioneren. Behandelvormen die kunnen worden toegepast zijn oefentherapie gericht op verbeteren van spierkracht, mobiliteit en stabiliteit, mobilisaties, spiertechnieken, medical taping, dry needling van het bovenbeen en/of onderbeen en adviezen m.b.t. houding en beweging.

U krijgt oefeningen mee voor thuis, zodat het behandelproces vlotter verloopt doordat u ook thuis in beweging blijft. De oefeningen krijgt u per mail toegestuurd, die u kunt downloaden in een app (Physitrack). Bij sporters met knieklachten passen we sportspecifieke revalidatie toe. Dat wil zeggen dat de revalidatie gericht is op terugkeer naar sport, en de oefentherapie hier ook bij aansluit. Op locatie Chasseveld wordt in de zomer ook buiten op een grasveld in de buurt gerevalideerd. Eventueel kunnen we van de knie een echo maken, als er twijfel is over bijvoorbeeld de aanwezigheid van vocht of een spierscheur in het bovenbeen.

Bij Fysic werken we veel samen. We hebben verschillende fysiotherapeuten met een diversiteit aan specialisaties, en verwijzen u altijd naar de juiste persoon. We willen de beste zorg voor u, zodat u weer snel klachtenvrij kunt functioneren. 

 

 

Afspraak maken bij Fysic Fysiotherapie voor uw knieklachten

Heeft u klachten aan uw knie die u wilt laten beoordelen en/of behandelen door onze deskundige fysiotherapeuten? Plan dan meteen een afspraak in via onze online Afspraken-app. Hiervoor heeft u geen verwijzing van uw specialist of huisarts nodig. Voor vragen of meer informatie over fysiotherapie bij knieklachten kunt u vrijblijvend contact opnemen met Fysic Fysiotherapie. Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 076-5150777, via whatsapp of per mail via info@fysic-fysiotherapie.nl.

 

Bij welke fysiotherapeut kunt u terecht voor knieklachten?

U kunt met knieklachten terecht bij al onze fysiotherapeuten. Al onze fysiotherapeuten zijn geschoold om knieklachten te onderzoeken en behandelen. Heeft u complexe klachten en/of een operatie of trauma gehad aan uw knie, dan kunt u het beste een afspraak maken bij één van onze fysiotherapeuten met expertise knie. 

 

Fysiotherapeuten met expertise knie

Onze kniespecialisten nemen deel aan bijeenkomsten van Voorste Kruisband Netwerk Breda United, zodat zij altijd op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van voorste kruisband revalidaties.

 

 

jaap@fysic-fysiotherapie.nl

Algemeen fysiotherapeut | Sport fysiotherapeut

Werkzaam op locaties Chasseveld & Teteringsedijk

 

 

kim@fysic-fysiotherapie.nl

Algemeen fysiotherapeut | Sportspecifieke revalidatie | Revalidatiewetenschapper | Manueel therapeut

Werkzaam op locatie Chasseveld

 

 

hubert@fysic-fysiotherapie.nl

Algemeen fysiotherapeut | Sportspecifieke revalidatie

Werkzaam op locaties Chasseveld & Eggestraat