Leefstijl voor gezond leven

Een goede balans in onder andere voeding, beweging, slaap, ontspanning, stressmanagement en je sociale omgeving is cruciaal voor je gezondheid. Als je gezond bent, werken al je lichamelijke systemen en je psyche optimaal met elkaar samen en ben je in balans met je omgeving. Mensen met een gezonde leefstijl zijn energieker, productiever, gelukkiger, minder vaak ziek en herstellen sneller. Door ziekte, overgewicht, slecht slapen of stress kan het evenwicht zoek zijn. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Het is erg belangrijk om dit aan te pakken, want anders kan het zijn dat je klachten langdurig aanwezig blijven. 

 

 

Waarvoor kun je terecht bij een leefstijlcoach?

🏃🏽 Beweging

Wil je meer in beweging komen? Heb je doelen die je maar niet kunt bereiken? Ga samen met een leefstijlcoach aan de slag om te kijken waar de struikelblokken en kansen liggen om dit wel voor elkaar te krijgen.

🍏 Voeding

De juiste voeding die genoeg vitamines en mineralen bevatten is essentieel voor honderden processen in je lichaam. Krijg je niet genoeg van een bepaalde vitamine binnen, of niet genoeg eiwitten, dan kun je dit gaan merken in spierkrampen, trillingen, maar ook bij tekorten aan bepaalde vitamines en mineralen heb je veel grotere kans op hart- en vaatziekten. Wanneer je al last van hart- en vaatziekten hebt is een bezoek aan een leefstijlcoach zinvol, om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren en verergering te voorkomen.

💤 Slaapproblemen

Bij slaapproblemen kunnen zich veel andere lichamelijke en mentale problemen voordoen. Zo heeft de kwaliteit van slaap invloed op het herstel van je spieren en op de ervaring van pijnklachten, maar ook op de hoeveelheid schadelijke stoffen die je lever op een nacht uit je lichaam kan filteren. Wist je dat dit bijvoorbeeld ook invloed heeft op ochtendstijfheid van spieren en gewrichten? Een leefstijlcoach kan je hier meer over vertellen.

🫁 Ademhaling

Wist je dat veel voorkomende nek- en schouderklachten, stressklachten en rugklachten gerelateerd kunnen worden aan een verkeerd ademhalingspatroon? Door alle triggers van tegenwoordig schieten we vaak in een veel te hoge borst ademhaling met een te hoge frequentie, met alle gevolgen van dien. Ga samen met de leefstijlcoach kijken wat je met de goede ademhaling door middel van oefening kunt bereiken.

 

Wat doet een leefstijlcoach? 

Een leefstijlcoach kijkt bewust naar gewoonten en gedrag. Het is belangrijk dat jij erachter komt waar het mogelijk bij jou mis gaat, zodat je ook weet wat er moet gaan veranderen om je gezondheid te kunnen verbeteren. Je gaat vervolgens zélf je leefstijl veranderen. Het gaat erom dat jij zelf de mogelijkheden en de motivatie vindt om een beter leven te gaan leiden. Onze coaches helpen je om dat op een praktische manier te doen. Een manier die bij jou en jouw omgeving past. Ze focussen op wat jij nodig hebt om gezonde afwegingen te maken in het dagelijks leven, keuzes die bij jou passen en vooral op de langere termijn vol te houden zijn. 

 

''Een gezonde leefstijl voor de rest van je leven!''

 

Onze leefstijlcoach

 

In onderstaand overzicht staan de mogelijkheden. 

3 maanden traject:

  • Intake van 60 min
  • Uitgebreide analyse op alle vlakken + advies (voeding, beweging, slaap, ademhaling, ontspanning, stressmanagement)
  • 3 coachingsessies
  • Digitaal contact wekelijks

6 maanden traject:

  • Intake van 60 min
  • Uitgebreide analyse op alle vlakken + advies (voeding, beweging, slaap, ademhaling, ontspanning, stressmanagement)
  • 5 coachingsessies
  • 1 wandel coachsessie
  • Digitaal contact iedere 2 weken
 
Intake €85,-
Leefstijlcoaching per half uur €44,-
Leefstijlcoaching per uur €85,-
Traject 3 maanden €325,-
Traject 3 maanden inclusief 1 maal per week trainen €425,-
Traject 6 maanden €550
Traject 6 maanden inclusief 1 maal per week trainen €650

 

vivian@fysic-fysiotherapie.nl

Certificaat Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)