Kampt u regelmatig met spiergerelateerde klachten? Dan is de dry needling behandeling bij Fysic Fysiotherapie Breda de perfecte uitkomst voor u. Onze dryneedlingspecialisten onderzoeken hierbij de oorzaak van uw klachten en bieden een effectieve behandeling door middel van een acupunctuurnaald in de betreffende spier. Bent u benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Hier leest u er alles over.

 

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandeling waarbij een dunne acupunctuurnaald in een spier wordt geprikt om ervoor te zorgen dat deze zich snel en effectief ontspant. Voordat één van de  specialisten van Fysic Fysiotherapie Breda start met dry needling wordt eerst achterhaald op welke plaats in de spier de klachten veroorzaakt zijn. Dit zijn triggerpoints ofwel spierknopen. Deze triggerpoints kunnen ontstaan door lichamelijke afwijkingen, psychologische problemen en stress.

 

Het effect van dry needling

Bij dry needling behandelt de fysiotherapeut de spierknopen door ze aan te prikken met een hele dunne naald. Het inbrengen van de naald in de huid is niet gevoelig, maar het aanprikken van de spierknoop kan dat wel zijn. Dit gaat namelijk samen met een korte, plotselinge samentrekking van de spier, wat bijkomende pijnklachten kan oproepen. Na de behandeling treedt er meestal een flink spierpijngevoel op. Hierbij voelen de behandelde spieren zwaar en vermoeid aan. Daarnaast kan het zijn dat bijkomende pijnklachten die werden opgeroepen wat langer aanwezig blijven. Na één à twee dagen verdwijnen deze klachten gewoonlijk. Naast het vermoeide gevoel is er wel meteen een effect merkbaar in de beweeglijkheid van de spier.  

 

Voor welke klachten is dry needling een effectieve behandeling?

Wanneer u regelmatig last heeft van pijnlijke of stijve spieren kan dry needling in onze praktijk te Breda de perfecte oplossing voor u bieden. Ook bij verkorte spieren of spieren die niet goed herstellen door een operatie of ongeluk is dry needling geschikt. Deze behandelmethode is effectief voor spiergerelateerde klachten ten gevolge van spierknopen of pijnlijke verhardingen in een spier. 

 

Over Fysic Fysiotherapie Breda

Met diverse vestigingen in de regio Breda en een team van deskundige fysiotherapeuten bent u bij ons aan het juiste adres voor een dry needling behandeling. We scholen onszelf continu bij via opleidingen en houden zo onze kennis up to date. Bij Fysic Fysiotherapie staat de patiënt altijd centraal en streven we ernaar dat iedereen zich op zijn gemak voelt en tevreden naar buiten gaat.

Contacteer ons of maak meteen een afspraak

Heeft u interesse in een behandeling dry needling bij Fysic Fysiotherapie Breda of wilt u meer informatie over deze methode? Neem dan contact op met ons via één van de contactmogelijkheden. Ook is het mogelijk om gelijk online een afspraak te maken in onze handige Afspraken-app.